h

Asscher moet Osdorp steunen tegen Schiphol

9 april 2008

Asscher moet Osdorp steunen tegen Schiphol

De SP vindt dat wethouder Lodewijk Asscher zich hard moet maken voor de bewoners van Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld die met extra vliegtuiglawaai geconfronteerd worden. Door een experiment van Schiphol worden bewoners van deze 3 stadsdelen een half jaar lang met erg veel extra geluidsoverlast geconfronteerd. De stadsdeelwethouders proberen Schiphol te bewegen hier iets tegen te doen, maar de wethouder Luchthaven van Amsterdam neemt het vooralsnog niet op voor deze getroffen bewoners. De SP vindt dat Asscher zich ook moet laten horen richting Schiphol.

De komende jaren zal Schiphol verschillende alternatieven uitproberen om meer te kunnen vliegen zonder meer overlast te krijgen. Op dit moment wordt dit geprobeerd door tegelijkertijd van de Zwanenburgbaan en de Polderbaan te starten. Aangezien deze beide banen parallel aan elkaar liggen, moeten de vliegtuigen dan snel afwijken en komen ze over de Westelijke wijken van Amsterdam heen. Vooral omdat veel vliegtuigen hierbij afweken van de exact aangewezen vliegroute neemt de overlast hier erg toe.

Laurens Ivens)

SP-raadslid Laurens Ivens vindt dat Lodewijk Asscher zich snel moet inzetten voor de mensen in Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld. "Nu neemt een stadsdeelwethouder in Osdorp het wel op voor deze mensen, maar als de wethouder van de centrale stad dit doet, is het een veel krachtiger signaal. Bovendien neemt in bijna alle gevallen waar bewoners gedupeerd worden door Schiphol de wethouder het voor hen op. Dat zou in Amsterdam ook zo moeten zijn." De SP heeft hier bij wethouder Asscher op aangedrongen.

U bent hier