h

Leerlingenvervoer nog steeds een drama

24 juni 2008

Leerlingenvervoer nog steeds een drama

Ondanks alle vragen in de gemeenteraad en acties in het najaar van 2007, en ondanks de beloofde beterschap door toenmalig wethouder Buyne, is het leerlingenvervoer door Connexxion volgens schooldirecties nog steeds een chaos. De SP vraagt in de gemeenteraadsvergadering van 25 juni daarom opnieuw aandacht voor dit probleem.

Scholen en ouders zijn het moe om schriftelijk de klachten bij de gemeente te melden en bellen eindeloos met klachten naar Connexxion. Maar helaas zonder al te veel resultaat. De directeur van de Mytyl/Tyltylschool voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap spreekt zelfs van een chaos en moedeloosheid bij het personeel.

Kinderen die pas om kwart over 11 op school komen (in plaats van half 9) en kinderen die soms letterlijk uren moeten wachten om opgehaald te worden. Uitstapjes durft men bijna niet meer aan, omdat het vervoer dan waardeloos geregeld is. Een andere schooldirecteur heeft een pagina's dik boek met alle klachten van dit jaar verzameld. Het ging zelfs zo ver dat ouders dreigden hun kind van school thuis te houden vanwege de onhoudbare situatie met het vervoer van hun kind. Langdurig zieke kinderen die soms 2 uur na schooltijd moeten wachten op een busje is, ook medisch gezien, onverantwoord.

De problemen rondom het leerlingenvervoer werden in september 2007 al aan de kaak gesteld, maar de situatie is dus niet verbeterd. De stilte in de media en naar de politiek was niet vanwege verbeterde prestaties, maar omdat scholen en ouders intussen lamgeslagen zijn. De SP verbreekt deze week de stilte en stelt de problematiek wederom aan de kaak in de gemeenteraad van 25 juni. Hopelijk kan zo voorkomen worden dat we in het nieuwe schooljaar weer geconfronteerd worden met onhoudbare situaties voor de leerlingen en ouders in het speciaal onderwijs.

U bent hier