h

Leg bouw Noord-Zuidlijn voorlopig stil

30 oktober 2008

Leg bouw Noord-Zuidlijn voorlopig stil

De SP wil dat de bouw van de Noord-Zuidlijn voorlopig stilgelegd wordt zolang er onvoldoende toezicht is. Dit stelt de partij naar aanleiding van een onderzoek van de Amsterdamse ombudsman die aangeeft dat vrijwel alles mis is gegaan bij de verzakking aan de Vijzelgracht en het bouwtoezicht ernstig in gebreke blijft. SP-raadslid Hans Bakker vindt dit schokkende conclusies die niet zonder gevolgen kunnen blijven.

Hans Bakker)

Uit het rapport van de Ombudsman blijkt dat de Dienst Milieu- en Bouwtoezicht niet voldoende deskundigheid en personeel heeft om adequaat toezicht te houden op de werkzaamheden. Daarnaast blijkt het als 'feilloos' gekwalificeerde monitorsysteem verzakkingen niet ogenblikkelijk te signaleren. En bij calamiteiten blijkt niet eensgezind en daadkrachtig opgetreden te worden.

Totdat het toezicht verbeterd is, vindt de SP het onverantwoord om op risicovolle plekken verder te bouwen. Bakker: "Het is onvoorstelbaar dat men bij zo'n groot en belangrijk project de organisatie, risicobeheersing en techniek niet op orde heeft. Op deze wijze doorgaan is onverantwoord."

U bent hier