h

Verbeterde aanpak zwakke scholen

30 oktober 2008

Verbeterde aanpak zwakke scholen

De medezeggenschapsraad van basisscholen wordt betrokken bij het opstellen en uitvoeren van plannen voor een kwaliteitsimpuls voor de scholen. Een voorstel hiertoe van de SP werd vandaag in de gemeenteraad aangenomen. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Niet alleen directies en schoolbesturen hebben ideen voor kwaliteitsverbetering. Juist ook de ouders hebben hier groot belang bij."

Zwakke scholen zijn scholen die volgens het oordeel van de onderwijsinspectie zwak of zeer zwak scoren. De SP vindt dat alle kinderen in Amsterdam goed onderwijs moeten krijgen. Dit is van groot belang voor de kinderen zelf en voor de stad. Tweedeling in het onderwijs, goede scholen tegenover zwakke scholen, wil de SP niet toestaan. Sommige schoolbesturen hebben hun taak niet goed verricht, maar zijn desondanks aangebleven. De SP vindt dat de gemeente de mogelijkheid moet krijgen om in dit soort situaties in te grijpen. Amsterdam gaat zich nu op verzoek van de SP bij de minister inspannen om dit voor elkaar te krijgen.

Tenslotte heeft de SP van wethouder Asscher de toezegging losgekregen dat hij zal bezien welke scholen geld gaan krijgen van de gemeente om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Van der Pligt: "Dit is belangrijk, want er zijn scholen die zelf een hoop geld op de bank hebben staan. Dat geld kunnen zij eerst zelf inzetten, voordat de gemeente over de brug hoeft te komen met extra geld."

U bent hier