h

Protest tijdens opening Miljonair Fair

12 december 2008

Protest tijdens opening Miljonair Fair

Bij de opening van de Miljonair Fair die van 11 tot 15 december plaatsvindt in de RAI heeft het comit "Protest tegen de Miljonair Fair" geprotesteerd tegen de groeiende kloof tussen arm en rijk. Dit 'luxueus shoppingparadijs' staat symbool voor de groeiende kloof tussen arm en rijk. Terwijl miljoenen niet-miljonairs zich grote zorgen maken over de gevolgen van de economische crisis, weten anderen van gekkigheid niet wat ze met hun geld moeten doen. Deze absurde tegenstelling vraagt om protest: Laat de rijken de crisis betalen!

null)

De avond verliep rustig, de demonstranten stonden naast de ingang met spandoeken, fluitjes, potten en pannen. Een kleurrijk protest waar de bezoekers van de Miljonair Fair van opkeken. Enkele sprekers van de organisaties uit het comit hielden een korte toespraak: "We zijn hier omdat we iedereen een gelijkwaardig bestaan gunnen. Niet de n een paar miljoen, de ander geen baan", aldus Tomas Wiewel namens de SP Amsterdam.

Het schrille contrast tussen de Miljonair Fair en de dagelijkse realiteit van gewone mensen, zegt veel over wat er mis is met deze wereld. Het kan anders. Welvaart zou gebruikt moeten worden voor de behoeften van de vele miljoenen niet-miljonairs, niet voor de luxueuze uitspattingen van de 'rich and famous'. Hogere belasting voor de superrijken en topbestuurders zou het mogelijk maken de mensen te steunen die hun baan of pensioen dreigen te verliezen door de crisis.
SP'er)

Comit 'Protest tegen de Miljonair Fair' bestaat uit Amsterdam Anders / De Groenen, de Bijstandsbond, DIDF, HTIB, de Internationale Socialisten, SP Amsterdam en de Universitaire Activisten.

U bent hier