h

Toezicht op leerlingenvervoer verscherpt

23 januari 2009

Toezicht op leerlingenvervoer verscherpt

De SP heeft er voor gezorgd dat het onlangs verzwakte toezicht op het leerlingenvervoer weer is aangescherpt. In de afgelopen raadsvergadering stelde zij een aantal mondelinge vragen over het rapportcijfer van de scholen voor het vervoer wat omlaag was gegaan en concludeerde dat er geen reden was om het toezicht te verslappen. De wethouder zegde toe het toezicht weer op het oude niveau terug te brengen.

Leerlingenvervoer)

De SP zet zich al jaren in voor het leerlingenvervoer. Door de marktwerking en het delegeren aan de stadsdelen is de kwaliteit achteruit gegaan. Door voortdurende actie van de SP ging het vorig jaar juist weer wat beter. Maar kort geleden bleek de kwaliteit toch weer gedaald te zijn: van het rapportcijfer 7,0 in augustus naar een 6,5 in december. Daarop stelde de SP mondelinge vragen aan de wethouder.

Deze zorgwekkende trend moet gekeerd worden door verscherpt toezicht toe te passen. Ook zegde de wethouder toe om in de komende voorstellen het idee van de SP voor gemeentelijk busjesvervoer mee te nemen. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Dit heeft als voordelen: betere sturing, grotere veiligheid, vaste chauffeurs en meer mogelijkheden om door re-integratie werkloze Amsterdammers aan het werk te helpen. Bovendien kan dan eindelijk de gewenste begeleiding op de busjes ook waarheid worden waardoor de leerlingen veiliger vervoerd kunnen worden."

U bent hier