h

SP-fractievoorzitter Alberts in commissie Noord-Zuidlijn

9 maart 2009

SP-fractievoorzitter Alberts in commissie Noord-Zuidlijn

De SP vaardigt haar fractievoorzitter Remine Alberts af naar de enqutecommissie die het Noord-Zuidlijnproject gaat onderzoeken. De SP wil een diepgaand onderzoek naar verleden, heden en toekomst van de lijn. "De gemeenteraad mag zich niet meer laten afschepen met halve conclusies, wat ons betreft staan alle opties open en mogen alle schuldigen benoemd worden", aldus Alberts.

Remine Alberts)

Remine Alberts is met elf jaar ervaring de nestor van de gemeenteraad en heeft daardoor een groot deel van het besluitvormingsproces rond de Noord-Zuidlijn meegemaakt. Als tegenstander van de aanleg stond haar fractie jarenlang vrijwel alleen in de raad. Ook verschillende oproepen om een raadsenqute door de SP konden in het verleden niet op steun rekenen.

Alberts: "We zijn blij dat de andere partijen nu eindelijk zijn doordrongen van de noodzaak van een diepgaand onderzoek. Mijn fractie is van mening dat ik de aangewezen persoon ben om te garanderen dat alle aspecten van de lijn, ook de pijnlijke, worden onderzocht. Wat ons betreft wordt dit geen excuusonderzoekje waarna we op de oude weg voortgaan. Amsterdam verdient duidelijkheid over het verleden en de toekomst van dit project."

U bent hier