h

Harde aanpak segregatie in Amsterdam noodzakelijk

3 juli 2009

Harde aanpak segregatie in Amsterdam noodzakelijk

Het Amsterdamse college moet stoppen met het sluiten van halfslachtige convenanten ter bestrijding van de segregatie op scholen, maar onmiddellijk verregaande maatregelen treffen. Dat zegt SP-raadslid Maureen van der Pligt in reactie op het rapport dat de Adviesraad voor Diversiteit en Integratie donderdag presenteerde. "Het is tijd dat de gemeente gemengd onderwijs gaat afdwingen. De diversiteitsraad geeft een aantal goede adviezen hoe dat te doen", aldus Van der Pligt.

Maureen van der Pligt)

De diversiteitsraad adviseert onder meer de oprichting van een centraal aanmeldpunt voor nieuwe scholieren, zodat de gemeente greep krijgt op de samenstelling van de eerste klassen op scholen. Verder moeten ouders die hun kinderen bewust op gemengde scholen plaatsen extra worden ondersteund, waar nodig met gratis vervoer.

Van der Pligt: "Het rapport van de raad sluit exact aan op de SP-notitie 'De Gelukkige School' van vorig jaar. Wij zeggen al jaren dat vrijblijvende convenanten met scholen niet werken. Wij hopen dat het college door het advies van de diversiteitsraad wordt wakker geschud. Want de scheiding tussen kansarm en kansrijk blijft toenemen in deze stad ondanks alle goede bedoelingen."

U bent hier