h

Uitbetaling premie participatiebanen op wettelijke datum

3 juli 2009

Uitbetaling premie participatiebanen op wettelijke datum

De extra premie die het Rijk per 1 april 2009 heeft ingesteld voor mensen met een participatiebaan zal in Amsterdam met terugwerkende kracht worden uitbetaald. Dit zegde wethouder Ossel vandaag toe in de gemeenteraad na aandringen van de SP.

De SP is geen voorstander van participatiebanen, maar als daar een premie voor wordt ingesteld dan dient deze ook te worden uitbetaald. Het college stelde voor de premie pas per 1 oktober 2009 te gaan uitbetalen, om tijd te hebben voor voorlichting en het aanpassen van betalingssystemen.

Hierbij werd gesteld dat het maar om 30 euro per half jaar ging. "Maar met 30 euro kun je heel wat doen," aldus SP-raadslid Maureen van der Pligt. "Als mensen moeten betalen aan de gemeente wordt het geld met terugwerkende kracht in rekening gebracht, maar als de gemeente zelf moet betalen, gaan we het ineens hebben over bureaucratische hobbels. Hier wordt met twee maten gemeten." Wethouder Ossel erkende dit en heeft toegezegd de premie alsnog met terugwerkende kracht te gaan uitbetalen.

U bent hier