h

Niet langer wachten met aanpak station Zuid

1 september 2009

Niet langer wachten met aanpak station Zuid

De SP wil dat er haast gemaakt wordt met de nieuwbouwplannen voor station Zuid. Door de ontwikkeling van de Zuidas groeit de stroom reizigers en barst het huidige station haast uit zijn voegen, zegt SP-raadslid Hans Bakker. "Er is hier grote behoefte aan een modern openbaar vervoersknooppunt. We kunnen de reizigers niet langer afschepen met het huidige stationnetje."

Hans Bakker)

Station Zuid moet het middelpunt worden van de ontwikkeling op de Zuidas met maar liefst 250.000 reizigers per dag. Door voortdurende onduidelijkheid over het al dan niet realiseren van het Dokmodel - waarbij spoor en weg onder de grond verdwijnen - blijft aanpak van station Zuid echter uit. Bakker: "Station Zuid/WTC is nu niet meer dan een uit de kluiten gewassen metrohalte. Wat betreft comfort en faciliteiten is het station bedroevend. Wij willen graag snel duidelijkheid over de toekomst van het station."

Wethouder Van Poelgeest heeft in een reactie op vragen van de SP toegezegd nog dit najaar met een voorstel voor station Zuid te komen.

U bent hier