h

Maak van Amsterdamse Basketbal Club een echte volksclub

17 oktober 2009

Maak van Amsterdamse Basketbal Club een echte volksclub

De gemeente mag alleen geld steken in Amsterdam Basketbal Club (ABC) als het huidige bestuur opstapt. Daarnaast moet er een ambitieus programma worden opgesteld om de tribunes bij de wedstrijden weer vol te krijgen en het basketbal in de hele stad weer te laten opbloeien. Dat zegt SP-raadslid Laurens Ivens in reactie op het plan van wethouder Gehrels (PvdA) om de basketbalclub te redden van de ondergang.

Laurens Ivens)

Vorig jaar werd ABC (toen nog Eclipse Jet) landskampioen basketbal met een topteam van goede en dure spelers. De sponsoren Eclipse Jet en My Guide, beide bedrijven van bestuurslid Roel Pieper, gingen afgelopen zomer echter failliet. Daardoor is de begroting dit jaar veel kariger en zijn veel goede spelers al vertrokken. Wel speelt het team nu Europese wedstrijden wat flink wat geld kost. Om de begroting sluitend te krijgen voor dit seizoen zijn nog veel sponsorgelden nodig. Wethouder Gehrels wil de club een lening van 160.000 euro geven op voorwaarde dat dan ook andere sponsoren over de brug komen.

Voor de SP is deze voorwaarde van de wethouder niet voldoende. SP-raadslid Laurens Ivens: "Het huidige bestuur had droombeelden van een nieuw sportpaleis en een winstgevend basketbalbedrijf. Deze dromers hebben gefaald en moeten wat de SP betreft snel plaatsmaken voor realistische bestuurders. Bestuurders die de Amsterdamse Basketbal Club willen gebruiken om deze sport in Amsterdam weer op de kaart te zetten. We willen volle tribunes en vooral volle basketbalveldjes in de stad. Enkel opdraaien voor het laatste fiasco van Pieper en de zijnen lijkt mij niet een taak voor de gemeente."

U bent hier