h

Minder bureaucratie bij evenementen

15 oktober 2009

Minder bureaucratie bij evenementen

Op aandringen van de SP gaat de gemeente het initiatiefnemers van evenementen in de stad makkelijker maken aan de nodige vergunningen te komen. Voortaan kunnen organisatoren alle vergunningen tegelijk aanvragen bij het evenementenloket.

Laurens Ivens)

De SP stoort zich al lange tijd aan de wirwar van regels in de stad waar particulieren en ondernemers die iets willen organiseren mee te maken hebben. SP-raadslid Laurens Ivens: "De stadsdelen hanteren allemaal andere regels en hebben allemaal hun eigen wensen. Tegen deze ambtelijke molen loopt menig persoon met goede ideen voor de stad aan. Daarom is het een hele verbetering dat een evenementenorganisator nu nog maar bij n loket hoeft aan te kloppen."

In 2006 kondigde wethouder Asscher al aan het evenementenbeleid te vereenvoudigen. Ivens: "Het heeft bijna vier jaar geduurd tot dit eerste stapje gezet werd. En we zijn er nog lang niet. De wethouder zou ook de verschillende gemeentelijke potjes waar evenementen uit betaald worden samenvoegen, maar dat is nog niet gebeurd. Asscher zegt nu dat dit in 2014 geregeld moet kunnen zijn, maar hij had beter direct in 2006 van start kunnen gaan."

U bent hier