h

Omstreden nieuwbouwproject De Mirandastrook van de baan

2 oktober 2009

Omstreden nieuwbouwproject De Mirandastrook van de baan

Na succesvolle gezamenlijke protestacties van de SP en bewonersgroep "De Miranda Strook groen" heeft het stadsdeel zijn conclusies getrokken en gaat het zijn huiswerk overdoen.

In januari lanceerde het stadsdeel zijn tientallen miljoenen verslindende project. Hierin was onder andere sprake van zeven lagen hoogbouw op de speelweide van het De Mirandabad, waardoor het hier drukker zou worden, met meer vervuiling en bovendien verzakkingsgevaar. Ook zou het zwembad verplaatst moeten worden en zou een groot deel van het Martin Luther Kingpark omgevormd worden van speelpark naar sierpark.

Er ontstond meteen grote onrust en een stroom van protesten brak los. De SP in Zuideramstel kwam samen met de bewonersgroep "De Mirandastrook groen" in actie. De maanden van flyeren, protesteren en deelnemen aan inspraakavonden zijn echter niet voor niet geweest: stadsdeel Zuideramstel trekt zijn huidige plan in en gaat een nieuw conceptplan maken. De SP in Zuid zal de ontwikkelingen kritisch blijven volgen en indien nodig weer tot actie over gaan.

U bent hier