h

Amsterdamse automobilist dubbel gepakt door spitsheffing

30 november 2009

Amsterdamse automobilist dubbel gepakt door spitsheffing

Het Amsterdamse stadsbestuur van PvdA en GroenLinks laat de eigen automobilisten bloeden met haar onzalige plannen om alleen in Amsterdam - boven de kilometerheffing - ook een spitstarief in te voeren. Ivens: "Volslagen belachelijk! Mensen die hier wonen of werken betalen straks de boete voor jaren falend beleid, terwijl ze gewoon naar hun werk moeten en geen alternatief hebben. En van de opbrengst gaan PvdA en GroenLinks nog meer wegen aanleggen, terwijl dat in de rest van Nederland gewoon door het Rijk betaald wordt. Wij worden zo de enige stad die voor zijn eigen snelwegen betaalt!"

Laurens Ivens)

Ivens reageert op het vorige week in de Tweede Kamer genomen besluit, waardoor de weg wordt vrijgemaakt om als eerste in Nederland rond Amsterdam te gaan experimenteren met een spitsheffing. Boven de 'gewone' kilometerheffing komt dan in de spits een extra bedrag op de kilometerprijs. Ook wordt de dan afgeschafte motorrijtuigenbelasting vervangen door een nieuwe provinciale belasting, waardoor zelfs mensen zonder auto er fors op achteruit gaan.

Ivens: "Dit systeem kent geen winnaars. Mensen die 's morgens naar hun werk moeten zijn meer kwijt, mensen zonder auto moeten extra betalen, en door het afschaffen van de motorrijtuigenbelasting groeit het aantal auto�s in het toch al zo drukke stadscentrum mogelijk met een derde! Onbegrijpelijk dat PvdA en GroenLinks gelobbyd hebben om dit mogelijk te maken. Ze zouden eens werk moeten maken van alternatieven, zoals flexibele werktijden en een beter OV, in plaats van de Amsterdammers dubbel te naaien!"

Lees ook het voorpaginabericht in De Telegraaf

U bent hier