h

Geen gesplitst busstation bij CS

9 november 2009

Geen gesplitst busstation bij CS

De SP wil dat de gemeente wacht met haar plan om de lijnbussen naar Waterland en Zaanstad vanaf 13 december te laten vertrekken van de achterkant van het Centraal Station. "Het is beter om de haltes van alle bussen, dus zowel van stad- als streekvervoer, in n keer naar achteren te verplaatsen als het nieuwe busstation daar helemaal klaar is", zegt SP-raadslid Hans Bakker.

Hans Bakker)

Volgens de SP leidt het verplaatsen van alleen de streekbushaltes tot onwenselijke situaties. Busreizigers die willen overstappen op de metro, tram of andere bussen moeten veel verder lopen. En 's nachts, als Centraal Station aan de achterkant is afgesloten, maar er nog wel bussen vertrekken, moeten busreizigers onder de donkere en onveilige viaducten naast het station door om hun aansluiting op ander vervoer te halen.

Ook de Reizigers Advies Raad is ontevreden over de splitsing van het busstation. Bakker: "De gemeente zegt het openbaar vervoer te willen stimuleren en dat doe je niet door een onduidelijke en onveilige situatie te creren rond het station." De SP heeft wethouder Gerson vragen gesteld over de verplaatsing.

U bent hier