h

Help de havenwerkers

12 november 2009

Help de havenwerkers

De SP heeft er donderdag bij havenwethouder Ossel op aangedrongen de werknemers bij Containerterminal ACT te hulp te schieten. Deze mensen dreigen hun baan te verliezen doordat ACT in 2010 zijn laatste klant verliest. SP-raadslid Laurens Ivens: "De gemeente heeft fors genvesteerd in de containerterminal en kan het dan ook niet maken om de mensen nu in de kou te laten staan." De wethouder heeft toegezegd met reddingsvoorstellen te komen.

Laurens Ivens)

Door de economische crisis neemt de containervaart sterk af. Vergeleken met de megahavens van Rotterdam en Antwerpen is de Amsterdamse haven niet populair. Ivens: "Amsterdam richt zich op precies dezelfde schepen als de grote buurhavens. Zij hebben echter enorme schaalvoordelen waar Amsterdam niet tegenop kan."

Volgens de SP zou de Amsterdamse haven zich beter kunnen gaan specialiseren om te voorkomen dat er veel banen verdwijnen. Ivens: "Zo zou ACT zich wellicht beter kunnen richten op kleine en middelgrote partijen of op de binnenvaart. We moeten ons er in ieder geval voor inzetten dat de werkgelegenheid in de haven behouden blijft."

U bent hier