h

SP eist onderzoek naar open source-conflict

9 november 2009

SP eist onderzoek naar open source-conflict

Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer moet een onafhankelijk onderzoek laten doen naar de mogelijkheden om tot een open source omgeving te komen. Dat vindt de SP in dat stadsdeel. Het stadsdeel rolde vorig jaar een nieuw Exchangeplatform uit, terwijl het aangrenzende stadsdeel Zeeburg toen juist overstapte op een open source mailserver en open desktops.

Doordat beide stadsdelen gaan fuseren, dreigt Zeeburg nu de overstap naar een open source omgeving ongedaan te moeten maken. "Het is heel jammer dat een succesvol project op het gebied van open source om zeep dreigt te worden geholpen doordat het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer momenteel Microsoft-applicaties draait," zegt SP-deelraadslid Tiers Bakker. Volgens Bakker is open source aantoonbaar voordeliger en vermindert het de afhankelijkheid van leveranciers.

U bent hier