h

Topsalarissen bij gemeente worden openbaar

18 november 2009

Topsalarissen bij gemeente worden openbaar

De gemeenteraad heeft woensdag ingestemd met een SP-voorstel om de topsalarissen van mensen die in opdracht van de gemeente werken, openbaar te maken. De SP kwam hiermee nadat was gebleken dat topmanagers bij de Noord-Zuidlijn en het Afvalenergiebedrijf meer verdienen dan de premier. SP-raadslid Laurens Ivens: "De Balkenendenorm is voor ons echt het maximum, dus ook voor moeilijke klussen. Geen enkele overheidsklus kan lastiger zijn dan het dragen van de verantwoordelijkheid voor het gehele land."

Laurens Ivens)

De SP vindt de hoge salarissen bij de Noord-Zuidlijn en het Afvalenergiebedrijf niet uit te leggen aan de Amsterdammers. Ivens: "De prestaties bij de Noord-Zuidlijn rechtvaardigen echt geen buitensporig royale beloning. En het Afvalenergiebedrijf drukt zwaar op de gemeentelijke begroting, mede door deze absurde salarissen. Na drie jaar heeft het PvdA-GroenLinks-college dit nog niet aangepakt."

Burgemeester Cohen zei dat inderdaad in uitzonderlijke gevallen nog mensen extern ingehuurd worden tegen salarissen boven de Balkenendenorm. Volgens de burgemeester mist er nog een gemeentelijk kader Dit kader gaat nu opgesteld worden. Ivens: "Door duidelijke plafonds aan de salarissen te stellen kan voorkomen worden dat er graaiers voor onze stad gaan werken. In ieder geval zal nu publiek verantwoording afgelegd moeten worden over de topsalarissen."

U bent hier