h

Voorstel slanke toren Amstelstation overgenomen

16 november 2009

Voorstel slanke toren Amstelstation overgenomen

Vanavond wordt in de deelraad van Oost/Watergraafsmeer het plan Amstelstation aangenomen. De SP had eerst grote moeite met het plan vanwege de honderd meter hoge Bijlmerbunker die het gebied de allure gaf van een provinciestad. Na overleg met een aantal experts werd afgelopen week besloten volume van de breedte af te halen. Zo ontstaat een slanke mooie toren met minder schaduwwerking over de woonbuurten Julianapark en Amsteldorp.

Een prijsvraag voor het mooiste ontwerp met participatie van de bewoners zal uitgeschreven worden.

Voor de SP was het heroverwegen van het hele plan niet aan de orde. Een dergelijke miljoenenverspilling is, zeker in deze tijd van bezuinigingen, niet verantwoord.

U bent hier