h

Gemeente moet brieven sneller beantwoorden

31 december 2009

Gemeente moet brieven sneller beantwoorden

De SP wil dat de gemeente Amsterdam brieven van inwoners en instellingen sneller beantwoordt. Uit een recent onderzoek blijkt dat de centrale stad de helft van de brieven helemaal niet beantwoordt. De stadsdelen Centrum en Zuideramstel komen samen op een score van maar liefst 58 procent niet-beantwoorde brieven. De SP is hier bezorgd over en heeft het college om opheldering gevraagd.

Laurens Ivens\)

Al in 2007 schreef de SP de notitie 'Bloemetje bij trage reactie gemeente'. Naast het aanbieden van een bloemetje als geste aan de wachtende, bevatte de notitie ook een aantal aanbevelingen om sneller te reageren op vragen en verzoeken van inwoners en instellingen. De gemeente zei destijds een aantal aanbevelingen al uit te voeren en aan de andere te werken.

SP-raadslid Laurens Ivens is verbaasd over de resultaten van het onderzoek: "Van de verbetering die het college in 2007 beloofde is niets te zien. Ik heb burgemeester en wethouders nu via schriftelijke vragen opheldering gevraagd."

U bent hier