h

Onverantwoorde risico's Huis van de Dans

28 december 2009

Onverantwoorde risico's Huis van de Dans

Ondanks waarschuwingen van de SP dat de huur veel te hoog wordt, er geen sluitende begroting is en totaal onduidelijk is of de bouwtermijn gehaald wordt, gaat Amsterdam toch het zogeheten Huis van de Dans bouwen in Oost. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Er staan grote bezuinigingen voor de deur waardoor de gemeente extra terughoudend moet zijn met het aangaan van risicovolle projecten. Maar kennelijk is er wel voldoende geld om buitengewoon risicovol Huis van de Dans te bouwen. Hoe mooi dit danshuis ook kan worden, het besluit is totaal onverantwoord."

Maureen van der Pligt)

De SP is al jaren voorstander van de bouw van een Huis van de Dans, waar zes grote dansgroepen en losse dansers samen in n gebouw komen te zitten, maar niet tegen elke prijs. Van der Pligt: "En dat is wel wat nu gebeurt. Het stadsbestuur heeft zich laten chanteren door corporatie Stadgenoot, die zich dreigde terug te trekken uit het project als niet aan haar voorwaarden zou worden voldaan."

De huurprijzen worden waarschijnlijk veel te hoog voor de dansgezelschappen, behalve als ze flink gesubsidieerd worden. Ook blijft het pand mogelijk niet eens 35 jaar beschikbaar voor gebruik door de gemeenschap. Van der Pligt: "Ik vind het onbegrijpelijk dat voor de meerderheid van de gemeenteraad dit een aanvaardbaar risico is. De SP vindt dit project passen in het rijtje: Stopera, Muziekgebouw aan het IJ, Noord-Zuidlijn en ga zo maar door. Deze rij is wat ons betreft al lang genoeg."

U bent hier