h

SP ondersteunt manifest 'Een Ander Cordaan'

1 december 2009

SP ondersteunt manifest 'Een Ander Cordaan'

De SP feliciteert medewerkers en clinten van Cordaan met het manifest dat zij zondag presenteerden ter verbetering van de situatie bij de zorginstelling. SP-raadslid Carlien Boelhouwer: "De afgelopen maanden is gebleken dat er moed voor nodig is om kritiek te hebben op de misstanden bij Cordaan. Ik heb heel veel respect voor deze mensen en zal ze steunen waar ik kan."

Carlien Boelhouwer)

Het manifest dat zondag in het Nova College in Amsterdam werd aangeboden aan de Raad van Toezicht van Cordaan was een initiatief van Een Ander Cordaan. een actiegroep van personeel, clinten en hun familie die streven naar verbetering van de situatie bij de zorginstelling. Zij vragen onder andere meer invloed voor het personeel op de werkvloer, waardoor de kwaliteit van de zorg verbetert. Daarnaast willen zij een onafhankelijke klachtencommissie en eisen zij dat de directie van Cordaan de bonussen van vorig jaar inlevert. Boelhouwer: "De eisen zijn mij uit het hart gegrepen. Bij Cordaan zit het geld vooral in het topmanagement in plaats van in de zorg. Dat moet veranderen en deze actie helpt daarbij."

Cordaan kwam in augustus onder vuur te liggen toen een reeks misstanden aan het licht kwam. Er zou sprake zijn van een chronisch personeelstekort, waardoor medewerkers die hun werk graag goed willen doen geen optimale zorg kunnen leveren. Daarnaast zou er gesjoemeld worden met zorguren en zouden klanten van dagbestedingscentra in mensonterende omstandigheden hun activiteiten verrichten. Bovendien waren de salarissen van de directie - tot drie keer de Balkenendenorm - veel te hoog. Carlien Boelhouwer opende een meldpunt voor klachten en stelde vragen over de gang van zaken bij Cordaan in de gemeenteraad, SP-Kamerlid Renske Leijten deed hetzelfde in de Tweede Kamer.

Ondersteun het manifest van Een Ander Cordaan

U bent hier