h

SP-voorstel tijdelijke studentenwoningen Zuidas overgenomen

2 december 2009

SP-voorstel tijdelijke studentenwoningen Zuidas overgenomen

Het Amsterdamse college steunt het voorstel van de SP om tijdelijke studentenwoningen te bouwen op de Zuidas. Die woningen kunnen worden neergezet op kavels die door de crisis voorlopig niet ontwikkeld worden. SP-raadslid Hans Bakker: "Er is nog steeds een groot tekort aan studentenwoningen. Op deze manier leidt de crisis nog tot iets positiefs."

De bouw van de tijdelijke studentenwoningen staat wat de SP betreft los van de plannen voor permanente studentenhuisvesting op de Zuidas. Wethouder Van Poelgeest (GroenLinks) was positief over het voorstel van de SP, de gemeenteraad moet er nog een oordeel over vellen. Bakker: "Ik ben blij dat de wethouder deze kans ziet en hoop dat hij en de raad die kans ook gaan benutten."

U bent hier