h

Activerende ledenavond in Zuid

31 januari 2010

Activerende ledenavond in Zuid

Vrijdagavond hield de SP Zuid een ledenbijeenkomst in De Levante die geheel in het teken stond van de verkiezingscampagne. Veel nieuwe gezichten waren op de avond af gekomen, waarvan een aantal de komende periode actief wil zijn voor de SP in Zuid.

SP-lijsttrekker in Zuid Roya Moayyed hield een enthousiast betoog over de SP-plannen voor meer betaalbare huurwoningen in Zuid. Zij gaf aan dat de SP de plannen voor de Zuidas op dit punt kritisch zal volgen. Maar de SP zal na de verkiezingen niet alleen in de deelraad actief zijn. Tweede Kamerlid Remi Poppe hield een warm pleidooi om ook na de verkiezingen vast te blijven houden aan een actieve koers om buurtorganisaties en de vakbeweging te versterken. Om dit activisme te onderstrepen, werden de leden opgeroepen om mee te protesteren tegen een tariefstijging van 20 procent voor parkeervergunningen in Oud-Zuid sinds 1 januari.

Naar aanleiding van het optreden van lijsttrekker voor de gemeenteraad Laurens Ivens ontstond daarna een geanimeerde discussie rond de Noord-Zuidlijn. De SP is de enige partij die vanaf het allereerste begin een consequent en geloofwaardig standpunt heeft ingenomen in de gemeenteraad. De ledenavond werd afgesloten met een speeddate-sessie waar iedereen met veel plezier en betrokkenheid aan meedeed. Hierna ging de avond over in een informeel deel waarin nog tot laat in de avond werd nagepraat.

U bent hier