h

Amsterdamheffing is te voorkomen

22 januari 2010

Amsterdamheffing is te voorkomen

De komst van de Amsterdamheffing voor automobilisten is buitengewoon onzeker geworden nu verkeersminister Eurlings het lot van de filebelasting in handen van de leden van de ANWB legt. Als een meerderheid van de ANWB-leden het nieuwe prestigieuze betalingssysteem voor de autobelastingen niet ziet zitten, gaat de minister hier ook niet verder mee. SP-lijsttrekker Laurens Ivens: "Op deze manier is de extra kostenstijging voor de Amsterdamse automobilisten ook te voorkomen. ANWB-leden, stop deze waanzinnige nieuwe belasting!"

Laurens Ivens)

In de Amsterdamse politiek is flinke steun voor de filebelasting met een extra Amsterdamheffing. Ivens: "De partijen PvdA, GroenLinks en CDA kiezen er in Amsterdam voor om de inwoners op extra kosten te jagen door bovenop het al waardeloze idee van de filebelasting ook nog een Amsterdamheffing te willen. Welke politieke partij wil nou haar eigen inwoners op extra kosten jagen om zodoende de autobelasting in de overige delen van het land ietsje minder te laten stijgen? Zij stellen zich duidelijk niet op als Amsterdamse volksvertegenwoordigers."

Ivens heeft de afgelopen jaren al meerdere keren de discussie over de kilometerheffing onder de aandacht van het Amsterdamse college gebracht. Ivens: "Helaas lijkt het de Amsterdamse politiek nog niet veel te kunnen schelen wat er over tien jaar in de stad dreigt te gebeuren. Dit getuigt van buitengewone kortzichtigheid. Maar ik vertrouw erop dat de leden van de ANWB zich nu massaal gaan uitspreken over deze filebelasting en daarmee deze misstap voorkomen."

U bent hier