h

SP biedt uniek perspectief voor nieuwe koers na verkiezingen

9 januari 2010

SP biedt uniek perspectief voor nieuwe koers na verkiezingen

Als de Amsterdamse kiezers de SP de vijfde verkiezingsoverwinning op rij bezorgen, zal zij de eerste zijn om plaats te nemen aan de onderhandelingstafel over een nieuw stadsbestuur. Dat zei SP-lijsttrekker Laurens Ivens zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie en campagnestart van zijn partij in het voormalige Volkskrantgebouw. "We hebben sinds 1994 bij elke verkiezing meer zetels gekregen in deze stad. Als we weer winnen, kan niemand meer om ons heen", aldus Ivens.

Campagnestart)
Amsterdamse SP-leden tijdens de campagnestart

In zijn toespraak tot leden en genodigden haalde Ivens fel uit naar alle partijen die de afgelopen jaren Amsterdam bestuurden. De PvdA heeft volgens Ivens niets gedaan om de tweedeling in de stad te bestrijden en GroenLinks kwam met allerlei kleine milieumaatregelen maar liet tegelijkertijd wel verbreding van snelwegen en de uitbreiding van Schiphol toe.

Laurens Ivens)

Ivens: "En zowel bij de PvdA en Groenlinks de afgelopen vier jaar, als in de besturen daarvoor met VVD, CDA en D66 voerde neoliberaal beleid de boventoon. De SP wil een nieuwe koers, waarbij de uitverkoop van nutsvoorzieningen stopt en zaken waar Amsterdammers allemaal gebruik van maken ook weer aan de Amsterdammers gaan toebehoren. Een stem op de SP biedt de Amsterdammer een ongekend perspectief om deze nieuwe koers te verwezenlijken."

U bent hier