h

Stop opdringen ov-chipkaart

22 januari 2010

Stop opdringen ov-chipkaart

De SP eist dat Amsterdam stopt met het opdringen van de ov-chipkaart aan reizigers. Wethouder Gerson wil dat vanaf 1 april niet meer met de strippenkaart in metro, tram en bus gereisd kan worden. SP-raadslid Hans Bakker: "Er gaat nog teveel mis met de ov-chipkaart om deze nu verplicht te maken. Bovendien is reizen met de ov-chipkaart duurder dan met de strippenkaart en geven veel reizigers aan er nog niet goed mee overweg te kunnen."

Hans Bakker)

Kritiek op de ov-chipkaart is er ondertussen ook in de Tweede Kamer. Daar wil een meerderheid van de partijen eerst een goed onderzoek naar de tarieven voordat de reizigers tot duurdere reizen worden verplicht. Ondertussen dendert Amsterdam gewoon door met het opdringen van de ov-chipkaart. Een voorstel van de SP om onderzoek naar de tarieven te doen voordat de strippenkaart verdwijnt, kreeg geen enkele steun.

Volgens Bakker is het buitengewoon onverstandig dat Amsterdam zo doordraaft met de ov-chipkaart. "Het lijkt wel een soort prestige te zijn geworden om dat ding zo snel mogelijk in te voeren. Uit ons onderzoek blijkt dat het openbaar vervoer er fors duurder door wordt, er is kritiek in de Tweede Kamer en de ouderen- en gehandicapten komen in verzet. Het opdringen van deze kaart moeten we dus zeker niet doen."

U bent hier