h

Verzelfstandigde parkeerbeheerder moet automobilist niet uitmelken

7 januari 2010

Verzelfstandigde parkeerbeheerder moet automobilist niet uitmelken

De SP wil dat de gemeente een einde maakt aan het uitmelken van automobilisten door de verzelfstandigde parkeerbeheerder. SP-raadslid Laurens Ivens: "Amsterdam heeft net een nieuwe en verzelfstandigde parkeerbeheerder en direct lopen de tarieven voor een vergunning op. Deze verkapte belastingverhoging moet teruggedraaid worden."

Laurens Ivens)

Op 1 januari is het parkeerbeheer overgegaan van Stadstoezicht naar het verzelfstandigde bedrijf Cition. Dat bedrijf komt direct met forse tariefsverhogingen van de parkeervergunningen. Ivens: "Bij verzelfstandig worden allerlei verbeteringen beloofd, maar de praktijk is vaak anders. Onlangs wees de burgemeester er ook al op dat Amsterdam is doorgeslagen in het verzelfstandigen van overheidsdiensten. Het is dus hoog tijd om dit beleid eens flink op de schop te nemen."

Tussen de stadsdelen verschillen de tarieven voor het verkrijgen van een parkeervergunning enorm. Ivens: "Het verkrijgen van een parkeervergunning zou tegen de administratieve kostprijs moeten. Dat is overduidelijk niet het geval, want het tarief in Centrum is 15 keer zo hoog als in Noord. Deze manier van uitmelken van automobilisten door de stadsdelen en de parkeerbeheerder moet snel stoppen." De SP heeft bij de wethouders Gerson en Gehrels om opheldering gevraagd.

U bent hier