h

Groot bestuur in nieuw stadsdeel

13 april 2010

Groot bestuur in nieuw stadsdeel

De onderhandelingen tussen VVD, D66 en PvdA in Zuid zijn inmiddels afgerond en hebben geleid tot een paarse coalitie. Deze partijen willen de komende vier jaar 24 miljoen euro bezuinigen. SP-fractievoorzitter Roya Moayyed: "Het bestuur zou uit vijf wethouders bestaan - 2 VVD, 2 D66, 1 PvdA. Wij vinden dat dit niet past bij de forse bezuinigingen, waardoor onder andere twee buurthuizen zullen moeten sluiten." Moayyed heeft het nieuwe stadsdeelbestuur voorgesteld te kiezen voor het Arnhemse model, waarbij alle zes wethouders genoegen nemen met 80 procent van hun vergoeding.

Op 1 mei is de fusie van de stadsdelen Zuideramstel en Oud-Zuid een feit, en op 3 mei wordt de nieuwe stadsdeelraad Zuid bedigd. De SP heeft in Zuid 2 zetels behaald, en wordt de komende vier jaar in de deelraad vertegenwoordigd door Roya Moayyed en Marcel Koldewijn. Zij gaan zich inzetten voor een sociaal beleid in het stadsdeel.

U bent hier