h

Dure interim krijgt van SP geen lening

27 mei 2010

Dure interim krijgt van SP geen lening

"Zolang er geen voorwaarden gesteld worden aan de hoogte van de salarissen van (interim)bestuurders gaan wij niet akkoord met een lening aan IJsterk van 200.000 euro." Hiermee verwoordde deelraadslid Vera Alexandrova dinsdag in de deelraadsvergadering de verontwaardiging van de SP-fractie.

De SP heeft al eerder actie ondernomen om het salaris van de interim-bestuurder van IJsterk, die op jaarbasis 300.000 euro verdient, te beperken of hem te laten vervangen door een vaste directeur. IJsterk, een van de belangrijkste welzijnsorganisaties in stadsdeel Centrum maakte na een faillissement in november 2009 een doorstart, waarbij 40 vaste medewerkers werden ontslagen. De interimdirecteur, die in april 2009 werd aangesteld om IJsterk te redden is nog steeds in dienst. Alexandrova: "Voor het salaris van de veel te dure interim, dat ver boven de Balkenendenorm ligt, is er wel geld maar geld om de inboedel terug te kopen uit het faillissement is er niet." Tot de inboedel behoren behalve inventaris en apparatuur ook een auto en een boot.

U bent hier