h

SP bij dodenherdenking op homomonument

4 mei 2010

SP bij dodenherdenking op homomonument

"Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen." Met deze woorden sprak demissionair minister Plasterk de mensen toe, die naar de dodenherdenking op het homomonument gekomen waren. De tekst, die afgebeeld is op het homomonument bij de Westerkerk, is afkomstig van Jacob Isral de Haan, die in 1904 de homo-erotische roman 'Pijpelijntjes' schreef. Plasterk eindigde zijn toespraak met een gedicht van Willem Wilmink 'Ben Ali libi, hij was anders dan anderen, hij was een goochelaar'. Ook de SP was aanwezig bij de dodenherdenking op het homomonument.

Namens SP Centrum legden duoraadslid Bart Uitdenbogaart en fractiemedewerkster Andrea Niessen bloemen op het monument aan het water. Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt vertegenwoordigde de gemeenteraadsfractie en Fabiola legde een bloemstuk neer namens SP Amsterdam.

Fractievoorzitter Nelly Duijndam vertegenwoordigde samen met de fractievoorzitter van de VVD het stadsdeel Centrum. Samen legden zij een krans.

De herdenking stond in het teken van jongeren. Twee kinderen van 11 en 13 jaar oud van homoseksuele ouders droegen hun zelf geschreven gedicht voor.

U bent hier