h

SP in actie voor behoud tramlijn

15 november 2010

SP in actie voor behoud tramlijn

Zaterdag 13 november heeft de SP actie gevoerd bij de tramhaltes Zonnestein en de Van Boshuizenstraat. Mensen werden opgeroepen om te reageren op de plannen om de (tram)lijnen 5 en 51 om te bouwen naar een dure metrolijn 51. Onderdeel van het plan is het opheffen van 9 van de in totaal 18 haltes. De SP-leden spraken de reizigers aan en deelden flyers uit. De meeste mensen die reageerden waren het eens met de SP.

Met deze actie voor het behoud van betaalbaar en fijnmazig openbaar vervoer in Amsterdam-Zuid en Amstelveen wil de SP samen met de bewoners blijven strijden voor een betaalbare tramlijn die aansluit bij de behoefte van de bewoners.

Deze actie is een eerste aanzet om een alternatief voor het peperdure en reisonvriendelijke plan. Ook moeten de lijnen 5 en 51 een faire kans krijgen. Torenhoge investeringen van zo'n 400 miljoen euro zijn dan niet nodig.

In 2012 valt de definitieve beslissing. De SP zal nog zeker van zich laten horen om dit betere alternatief te blijven ondersteunen.

U bent hier