h

OpSPraak: Zorg in de kou

22 december 2010

OpSPraak: Zorg in de kou

De Amsterdamse zorg zit in de knel. De SP staat pal achter noodzakelijke verbeteringen in de zorg zoals kleinschalige zorg met fatsoenlijke normen. Dit werd duidelijk tijdens de vierde editie van politiek café opSPraak met als thema zorg in Amsterdam.

Ondanks het barre winterse weer ging het politiek café opSPraak van 17 december gewoon door. De dikke laag sneeuw en spiegelgladde wegen weerhielden de bezoekers er niet van het politiek café bij te wonen. SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt zette de ontwikkelingen in de zorgsector uiteen en beantwoordde vragen uit het publiek. Helaas moest gastspreker Ad Warnar van Cliëntenbelang Amsterdam vanwege het extreme weer afzeggen.

Na een betoog over de stand van zaken in de Amsterdamse zorgsector werden veel vragen vanuit het publiek gesteld en een aantal pakkende stellingen behandeld. Ook in de zorg wordt gemorreld aan het minimumloon en er zijn veel klachten over de thuiszorg. Huisartsen staan onder druk door verruiming van hun taken en zorgverzekeraars bepalen in toenemende mate de mogelijkheden van de ziekenhuizen. Daarnaast is het zorgpersoneel de dupe door de personeelstekorten en het hoge verloop terwijl er nog steeds te weinig efficiënt gewerkt wordt. Dit alles werd besproken tijdens het politiek café.

Zoals gebruikelijk was er na het politieke gedeelte een gezellige borrel met oosterse hapjes. Een succesvolle maar zeker ook een sfeervolle avond. Zeker de moeite waard om langs te komen dus. We hopen u te zien bij de volgende editie van opSPraak in het nieuwe jaar!

U bent hier