h

Creatieve benutting van leegstaande kantoren

28 januari 2011

Creatieve benutting van leegstaande kantoren

Op voorstel van de SP zullen leegstaande kantoren op allerlei creatieve manier in gebruik genomen kunnen worden. Kantoren die moeilijk om te bouwen zijn tot woningen of ateliers kunnen wellicht wel gebruikt worden als bijvoorbeeld kwekerij. SP-gemeenteraadslid Remine Alberts: "Via onze aangenomen motie moet de gemeente nu alle kansen gaan pakken om de leegstaande panden te benutten. Daar ben ik erg blij mee."

Remine Alberts)

Op initiatief van de PvdA is er een plan ontwikkeld om leegstaande kantoren aan te pakken. Dit houdt in dat na een half jaar leegstand de gemeente gaat kijken of er gebruikers te vinden zijn voor de ruimte. Alberts: "De wethouder dacht hierbij vooral aan woningen en creatieve functies. Daar staat de SP volledig achter. De verwachting is echter dat dit niet zal lukken voor minimaal de helft van de panden. Dit betekent natuurlijk niet dat er in dergelijke gebouwen geen champignons of iets anders gekweekt kan worden."

Ook het plan van de SP om te kijken of er een verwijderingsbijdrage ingevoerd kan worden bij de nieuwbouw van kantoren werd omarmd door de gemeenteraad. Alberts: "Het aanpakken van leegstaande kantoren is dweilen met de kraan open zolang er geen prikkel is om de nieuwbouw te beperken. Door een zogenaamde verwijderingsbijdrage in te voeren voor bouwers van nieuwe kantoorpanden wordt de drempel hopelijk verhoogd."

U bent hier