h

Gemeente moet acties GVB'ers steunen (Update)

20 januari 2011

Gemeente moet acties GVB'ers steunen (Update)

De SP vindt dat gemeente en stadsregio het GVB-personeel moeten steunen in zijn acties tegen de bezuinigingen en de door de regering verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in Amsterdam. SP-raadslid Remine Alberts: "Aanbesteding van het openbaar vervoer is niet alleen slecht voor het GVB-personeel maar voor alle Amsterdammers. Het verschraalt het openbaar vervoer en gaat de stad miljoenen kosten."

Remine Alberts)

De vierduizend werknemers van het GVB willen in februari acties starten tegen het besluit van de regering-Rutte om te bezuinigen door het openbaar vervoer in Amsterdam alsnog aan te besteden. Die aanbesteding zou desastreus zijn voor de stad omdat daarmee de succesvolle inbesteding van het openbaar vervoer aan het GVB teniet gedaan wordt. Die inbesteding had juist tot gevolg dat het GVB voor minder geld meer diensten zou gaan leveren. Alberts: "Amsterdam moet als n man achter het GVB-personeel gaan staan en duidelijk maken aan de regering dat aanbesteding van het openbaar vervoer op dit moment de domste en duurste optie is omdat het slechter en duurder wordt."

De gemeenteraad bespreekt de bezuinigingen op het openbaar vervoer en de aanbesteding deze week. Als het aan de SP ligt, worden de plannen van de regering dan direct van tafel geveegd door de gemeenteraad en verantwoordelijk wethouder Wiebes. Alberts: "Als college en gemeenteraad slim zijn sturen ze de plannen van Den Haag direct retour afzender. Mocht de regering dat niet accepteren dan moeten we samen vol achter de actievoerende GVB'ers gaan staan."

Update:Wethouder Wiebes heeft tegen de gemeenteraad gezegd dat de bezuinigingen op het GVB onuitvoerbaar zijn. Hij schaart zich achter het verzet. We hopen hem te zien bij de acties in februari.

U bent hier