h

Nutteloze fouilleeractie politie in horeca

28 januari 2011

Nutteloze fouilleeractie politie in horeca

Een fouilleeractie in een club waar de bezoekers bij binnenkomst altijd al gecontroleerd worden op wapenbezit. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens vindt dit het toppunt van inefficinte inzet van politiemankracht. Ivens: "Als we iets willen doen aan de veiligheid in Amsterdam moeten die agenten de wijken in of rechercheonderzoek doen. Driehonderdvijftig mensen fouilleren om een katapult en twee zakmessen in beslag te nemen is absolute verspilling van onze schaarse politiecapaciteit."

Laurens Ivens)

Op vrijdag 21 januari werd club Trouw opgeschrikt door een team politieagenten. De agenten kwamen de horecagelegenheid binnen om de bezoekers preventief te fouilleren. Ivens: "Bij binnenkomst worden de bezoekers al gecontroleerd op het bezit van wapens. Deze actie heeft dus niets bijgedragen aan de doelstellingen van de gemeente met preventief fouilleren; het wapenbezit terugdringen, ordeverstoringen tegengaan en de buurt veiliger maken."

De SP begrijpt niet waarom er, zonder duidelijke aanleiding, agenten worden ingezet om preventief te fouilleren in horecagelegenheden. Ivens: "Als er horecagelegenheden zijn met problemen met wapenbezit moet het toch mogelijk zijn om, middels een overleg tussen de eigenaar van de zaak en de politie, iets te doen aan de situatie? Trouw was niet eens van te voren ingelicht over de actie en men weet nog steeds niet waarom deze club gekozen is voor deze nutteloze actie."

U bent hier