h

Schriftelijke vragen

27 januari 2011

Schriftelijke vragen

Schriftelijke vragen informatie asbest Capelleschool

In oktober werd er, tijdens werkzaamheden, asbest aangetroffen op de Capelleschool. Van een groep ouders kregen we het signaal dat ze zich erg ongerust maken over de gezondheid van hun kinderen. Onlangs is er een rapport verschenen van Fibrecount. Dit zorgt voor meer onrust bij betreffende ouders.

De SP wil hierover graag de volgende vragen aan het DB stellen:

1. In oktober werd gezegd dat de asbest binnen de normen waren. Volgens de ouders staan er in het onlangs verschenen rapport andere waardes. Klopt het dat hier in verschil tussen zit? Kunt u aangeven wat de juiste waardes zijn?

2. Zorgt het nieuwe rapport van Fibrecount voor nieuwe inzichten in de situatie en de veiligheid op de school ten tijde van de werkzaamheden? Zo nee, waarom niet? Zo ja, worden ouders hierover genformeerd? En door wie worden ze genformeerd?

3. In eerste instantie werden de ouders genformeerd door het schoolbestuur, GGD en stadsdeel. Wie is er momenteel verantwoordelijk voor de informatievoorziening aan de ouders? Bent u van mening dat de informatievoorziening momenteel voldoende is?

Vriendelijke groet,

Erna Berends

U bent hier