h

Schriftelijke vragen

18 januari 2011

Schriftelijke vragen

Schriftelijke vragen basisschool Dorus Rijkers

De openbare basisschool Dorus Rijkers aan het Koopvaardersplantsoen ligt letterlijk op een bouwplaats in de Banne-Zuid. Bij een werkbezoek is ons gebleken dat dat nogal wat problemen voor de school met zich meebrengt. Een opsomming:

- Stroom, internet en telefoon zijn een aantal keer uitgevallen doordat waarschijnlijk kabels gebroken zijn bij werkzaamheden in de omgeving.
- Op dit moment moeten zestig kleuters al twee weken naar het personeelstoilet omdat het riool is beschadigd bij werkzaamheden. Om dezelfde reden staan geregeld grote plassen op het schoolplein: de afvoer via putten loopt niet door.
- Er is sprake van veel vandalisme en inbraak. Omdat de school in een donkere hoek aan de bouwplaats staat, kunnen vandalen en dieven er hun gang gaan zonder gezien te worden.

Verder kampt de school al jaren met een groot tekort aan geld om het schoolgebouw te onderhouden. Dit is het gevolg van stadsdeelbeleid: de school gaat immers verhuizen naar een nieuw gebouw op de huidige plek van winkelcentrum In de Banne en daarom zou het huidige gebouw niet meer onderhouden hoeven worden. Maar de plannen voor het nieuwe schoolgebouw zijn relatief oud, leerlingen van een aantal klassen zitten al jaren in inmiddels groen uitgeslagen barakken. De directie is ooit beloofd dat de school vanaf augustus 2015 in een nieuw gebouw gehuisvest wordt, maar daar is twijfel over vanwege de vertraging in de bouw van andere objecten in de Banne.

Naar aanleiding van de geconstateerde problemen op de Dorus Rijkers heeft de SP-fractie de volgende vragen:
1. Is het Dagelijks Bestuur op de hoogte van de technische problemen op de school in verband met de bouwwerkzaamheden aan het Koopvaardersplantsoen? Zo ja, welke maatregelen zijn er genomen om de problemen op te lossen?
2. Op wat voor manier en in welke frequentie onderhoudt het stadsdeel contact met de directie van de school over bouwwerkzaamheden, maar ook te nemen maatregelen tegen vandalisme en inbraak?
3. Hoe groot is het budget dat de Dorus Rijkers jaarlijks krijgt voor onderhoud van het huidige gebouw? Is dat voldoende in de ogen van het Dagelijks Bestuur?
4. Wat is de huidige prognose voor de verhuizing van de Dorus Rijkers naar de nieuwe locatie? Verwacht het Dagelijks Bestuur nog vertraging in de oplevering van het nieuwe schoolgebouw?

Daniël Peters, SP

U bent hier