h

SP weer in actie tegen verlenging Noord-Zuidlijn naar Amstelveen

5 januari 2011

SP weer in actie tegen verlenging Noord-Zuidlijn naar Amstelveen

Onder leiding van SP-Tweede Kamerlid Farshad Bashir voerde de SP woensdag actie tegen het opheffen van tramhaltes vanwege het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Amstelveen. Bashir: "Amsterdam zit nog op de blaren van de Noord-Zuidlijn en het volgende prestigeproject wordt al gepland. Het doortrekken van de metro naar Amstelveen mag niet ten koste gaan van de haltes die er nu zijn. De Noord-Zuidlijn zou juist moeten zorgen voor meer reizigers in plaats van minder."

De actie was opnieuw zeer succesvol: winkeliers van winkelcentrum Rooswijck bij de halte Van Boshuizenstraat willen ook dat deze halte blijft. Zij steunen de actie door flyers in hun winkels te leggen. Veel reizigers bleken niet te weten van de plannen en ook zij willen dat de tramhaltes blijven.

Farshad Bashir heeft eerder deze maand aan verkeersminister Schultz gevraagd om geen geld beschikbaar te stellen voor de ombouw van de Amstelveenlijn als daarbij haltes opgeheven gaan worden. Een antwoord op deze vraag bleef uit. Ondertussen gaan de gemeenten Amsterdam en Amstelveen samen met de stadsregio wel verder met het megaproject. Zelfs nu blijkt dat veel inwoners in de nieuwe situatie langer dan vijf minuten moeten lopen voordat ze bij een halte zijn. Hiermee wordt een eerdere belofte van het projectbureau Amstelveenlijn geschonden.

Inmiddels heeft projectbureau Amstelveenlijn contact opgenomen met de SP om in gesprek te gaan over de lijn. Via amsterdam@sp.nl kunnen reizigers hun mening nog steeds kenbaar maken.

Bekijk ook een item van AT5 over deze actie.

U bent hier