h

Stop gerommel Connexxion met bushalte Barndegat

19 januari 2011

Stop gerommel Connexxion met bushalte Barndegat

De SP eist dat Connexxion de bushalte Barndegat in Amsterdam-Noord per direct als volwaardige halte gaat bedienen en er ook stopt na 21.00 uur en in de weekenden. Connexxion heeft expliciet de opdracht gekregen van de Stadsregio om ook buiten 'kantooruren' te stoppen bij de halte, waar vooral bewoners van Zijkanaal-H gebruik van maken, maar doet dat nu niet.

Remine Alberts)

Het is niet de eerste keer dat Connexxion probeert te beknibbelen op de halte Barndegat, gelegen op de grens tussen Amsterdam en Zaandam bij de NoorderIJ-plas. In 2004 werd de halte enige tijd opgeheven, maar in ere hersteld na protest van de SP. In 2009 moest er weer druk worden uitgeoefend om de halte overeind te houden. SP-regioraadslid Remine Alberts: "Wat ons betreft bestaat er geen twijfel over het belang van de halte. De bewoners van Zijkanaal-H zijn gewoon Amsterdammers met een recht op fatsoenlijk openbaar vervoer. Deze mensen moeten al verder lopen naar de halte dan de voorgeschreven 400 meter. En nou komt er ook nog eens geen bus in de avonden en weekenden."

Het ergste vindt de SP dat er 's avonds en in de weekenden nota bene twee Connexxion-bussen de halte voorbijrijden. Alberts: "Bus 91 en 94 passeren de halte iedere dag van de week tot 's avonds laat verschillende keren per uur, maar stoppen er niet, zelfs niet als er iemand staat te wachten. Dat is absurd en zelfs uit het oogpunt van bezuinigingen niet te rechtvaardigen door Connexxion. Het moet nu echt uit zijn met het gerommel van het busbedrijf met deze halte."

Alberts roept het dagelijks bestuur van de Stadsregio deze week op Connexxion te houden aan de opdracht die het busbedrijf gekregen heeft ten aanzien van de halte Barndegat.

U bent hier