h

Wethouder weigert voortbestaan Kleiburg te garanderen

26 januari 2011

Wethouder weigert voortbestaan Kleiburg te garanderen

Ondanks het grote tekort aan betaalbare woningen in Amsterdam weigert wethouder Ossel van Volkshuisvesting de garantie af te geven dat de flat Kleiburg in Zuidoost niet gesloopt zal worden. De SP vroeg hem in de gemeenteraad woensdag tot drie keer toe te beloven de flat overeind te houden, maar de PvdA-wethouder wenste zich op dit moment niet te mengen in het proces rond de Bijlmerflat.

Remine Alberts)

Dat proces bestaat er op dit moment uit dat woningcorporatie Rochdale, dat geen geld zegt te hebben voor renovatie, gesprekken voert met de 35 gegadigden die zich hebben gemeld om het complex over te nemen. Sloop is daarmee overigens niet van de baan, want ook een nieuwe eigenaar van Kleiburg zou de flat kunnen slopen. Die sloopvergunning moet afgegeven worden door het stadsdeel. Omdat wethouder Ossel meermalen heeft gewezen op het tekort aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam, wilde SP-raadslid Remine Alberts dat hij het stadsdeel het dringende advies zou geven deze sociale huurflat overeind te houden. Alberts: "Het zou volgens ons een goede flat zijn voor studentenhuisvesting, een van de speerpunten van deze wethouder. Hij wil er zelfs 9.000 studentenwoningen bij in Amsterdam."

Toch wees Ossel het idee van studentenhuisvesting af met het argument dat studenten beter verderop op de Daalwijkdreef terecht zouden kunnen. Bovendien vergt renovatie voor dat doel 30 miljoen euro en dat zou Amsterdam op dit moment zeker niet kunnen betalen, aldus de wethouder. Alberts: "Volgens Ossel moeten we gewoon afwachten wat er uit de gesprekken met mogelijke nieuwe eigenaren komt. Conclusie: wethouder Ossel is erg goed in praten over volkshuisvesting, maar wanneer het op daden aankomt geeft hij niet thuis."

U bent hier