h

Gemeente moet zich inzetten voor betere zorg Osira

10 februari 2011

Gemeente moet zich inzetten voor betere zorg Osira

De SP heeft er vandaag tevergeefs bij zorgwethouder Van den Burg op aangedrongen om, op basis van het SP-onderzoek naar zorginstelling Osira, over te gaan tot ingrijpen. SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt: "De SP wil dat de wethouder aan de bel gaat trekken bij de minister en bij de Inspectie voor de Gezondsheidszorg. Van den Burg is dit niet van plan en laat de oudere Amsterdammer die slechte zorg krijgt gewoon stikken."

Bij de behandeling van het SP-onderzoek naar Osira bleek een meerderheid van de raad de zorgbehoevende ouderen in de kou te laten staan. Dit ondanks dat uit het onderzoek bleek dat zowel de clinten als het personeel de zorg bij de instellingen van Osira daar ver onder de maat vinden en dit waarderen met gemiddeld een 4-.

Maureen van der Pligt)

Ondanks deze schokkende uitkomsten is wethouder Van den Burg niet van plan iets aan deze ontspoorde zorg bij OsiraGroep te doen. Van der Pligt: "Er is bij OsiraGroep van alles mis, maar alleen Red Amsterdam steunde ons verzoek tot ingrijpen. De personeelsleden en familieleden van Osira die bij ons melding hebben gedaan en nog steeds misstanden melden worden door de andere partijen in de steek gelaten. Ik vind dat ongehoord en ben ontzettend teleurgesteld, maar we zullen het hier echt niet bij laten zitten. Dat zijn we aan de zorgbehoevende Amsterdammers verplicht."

U bent hier