h

Schriftelijke vragen

2 februari 2011

Schriftelijke vragen

Vragen huisvesting Wijksteunpunt Wonen

1. Is het Dagelijks Bestuur met de SP van mening dat het Wijksteunpunt Wonen een belangrijke maatschappelijke taak vervult in het stadsdeel?
2. Is het Dagelijks Bestuur met de SP van mening dat continuteit in de huisvesting van het steunpunt, mede voor de bereikbaarheid voor en de vindbaarheid door de bewoners van groot belang is?
3. Is het Dagelijks Bestuur bekend met het feit dat het WSW in het Tuinstadhuis niet direct belast werd voor het gebruik van de burelen aldaar en dat bij de (gedwongen) verhuizing het WSW geen vergoeding ontvangt voor de nu uit eigen budget te betalen huisvestingskosten?
4. Is het Dagelijks Bestuur met de SP van mening dat deze constructie in feite een verkapte korting is op de subsidie van het Wijksteunpunt Wonen?
5. Is het Dagelijks Bestuur bekend met het feit dat het huurcontract tussen het stadsdeel en het WSW loopt tot 31 december 2011 en dat het contract daarna maandelijks opzegbaar is?
6. Is het Dagelijks Bestuur bereid om het WSW huisvestingsgarantie voor een langere termijn te geven dan het bovengenoemde jaar en met een opzegtermijn die past bij het belang van een maatschappelijke organisatie als het WSW, bijvoorbeeld minimaal n jaar?

Chris Schaeffer
Fractievoorzitter SP Amsterdam Nieuw-West

U bent hier