h

SP wil scholen asbestvrij

7 april 2011

SP wil scholen asbestvrij

SP-fractievoorzitter Roya Moayyed wil dat scholen in het stadsdeel Zuid asbestvrij worden. Moayyed: "We mogen onze kinderen, leraren en ouders hier niet aan blootstellen. Volgens de Gezondheidsraad sterven jaarlijks meer dan 1400 mensen aan asbestkanker. Het is de rol van de overheid om te zorgen dat de kinderen in een veilige en gezonde omgeving kunnen leren."

In de winter van 2010 is in twee schoolgebouwen in Zuid tijdens de verbouwingen asbest vrijgekomen. Dit leidde tot veel onrust bij de ouders, scholieren en de leerkrachten. In n geval moest de hele school gevacueerd worden zodat het schoolgebouw helemaal asbestvrij gemaakt kon worden.

Uit recent onderzoek blijkt dat 75% van de basisscholen en 52% van de middelbare scholen niet weet of er asbest aanwezig is in het gebouw. De SP vindt dat het stadsdeel en schoolbesturen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Zij moeten zo snel mogelijk zorgen dat scholen asbestvrij gemaakt worden.

U bent hier