h

Onderzoek parkeeroverlast door slagbomen Molenwijk

30 mei 2011

Onderzoek parkeeroverlast door slagbomen Molenwijk

De SP is een onderzoek gestart naar toenemende parkeeroverlast in de buurten rondom de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Die overlast is ontstaan na de invoering van betaald parkeren bij een aantal flats in de Molenwijk door woningcorporatie De Alliantie. SP-deelraadslid Daniël Peters: "De parkeerdruk in bijvoorbeeld de Kermisbuurt lijkt toe te nemen omdat bewoners van de Molenwijk en hun bezoekers er hun auto parkeren. Wij willen precies weten hoe de situatie in deze buurten is."

Peters is niet verbaasd over het feit dat bewoners van onder meer de Torenmolen hun auto niet op het parkeerterrein bij de flat parkeren. "Een vergunning daarvoor kost 600 euro per jaar en parkeren zonder vergunning 9 euro per dag. Voor bezoekers zijn weliswaar de eerste twee uur gratis, maar daarna moet er 1,10 euro per uur worden betaald. Ik kan me voorstellen dat bewoners en bezoekers daarom besluiten hun auto gratis aan de overkant van de Stellingweg in de Kermisbuurt te parkeren", aldus het SP-deelraadslid.

Om te achterhalen of de parkeerdruk in de Kermisbuurt onhoudbaar is geworden en tegelijkertijd de mening te peilen van bewoners van de Molenwijk over het parkeerbeleid, heeft de SP een enquête in de buurt verspreid. Daar zijn al veel reacties op binnengekomen. De SP wil wachten met het trekken van conclusies tot er genoeg reacties binnen zijn. Peters: "Maar het mag best duidelijk zijn dat wij niet gelukkig zijn met de invoering van betaald parkeren in de Molenwijk en vooral de effecten daarvan op de omgeving."

Wilt u ook iets kwijt over parkeeroverlast en -beleid in de Molenwijk en omgeving? Stuur een mail naar amsterdamnoord@sp.nl

U bent hier