h

OpSPraak: Viert 1 mei

3 mei 2011

OpSPraak: Viert 1 mei

Zondagavond stond politiek cafe opSPraak in het teken van de 1 Meiviering. In de gezellige locatie Akhnaton werd betoogd tegen de afbraakplannen van de huidige regering op het gebied van onder meer wonen en openbaar vervoer. Mede door de vele sprekers uit binnen- en buitenland, de verschillende live muzikanten en het grote aantal bezoekers werd het een drukbezet en vooral gezellig evenement.

Joshua Brwon

"Amsterdam, brandhaard van verzet tegen het afbraakkabinet" was het thema voor de 1 Meiviering van politiek café opSPraak. Het evenement was deze keer georganiseerd in samenwerking met Grenzeloos, International Socialisten en KMAA. Hierdoor waren ook veel bezoekers van buiten de SP aanwezig.

Op basis van de thema's wonen, openbaar vervoer en sociale stad werd het verzet door de aanwezige sprekers uitbundig in kaart gebracht. Een Engelse spreker sprak over de parallellen tussen Engeland en Nederland over de afbraak van sociale verworvenheden. Vanuit het Amsterdamse politieke landschap werd gesproken over afbraak van het GVB, de verslechterde woonsituatie in Amsterdam en de tanende sociale positie van Amsterdammers.

 

Harry Loco

Om de avond compleet te maken stonden verschillende muzikale optredens van internationale allure op het programma. Uiteraard werd er achteraf nog druk gediscussieerd door de aanwezigen met een drankje aan de bar. Het was een gezellige, leerzame en strijdbare avond.

 

 

U bent hier