h

SP wil P+R Plus ook in regio Amsterdam

18 mei 2011

SP wil P+R Plus ook in regio Amsterdam

De SP wil dat de gemeente Amsterdam gaat bekijken of het mogelijk is om speciale P+R Plusterreinen aan te leggen in de omgeving van Amsterdam. Gemeenteraadslid Remine Alberts (SP) heeft burgemeester en wethouders gevraagd wat zij van het idee P+R Plus vinden en of zij bereid zijn te onderzoeken of er P+R Plusterreinen in de buurt van Amsterdam kunnen komen. De SP noemt onder andere de A4 bij Schiphol en de A9 bij Badhoevedorp.

P+R Plusterreinen liggen niet in of direct aan de rand van de stad maar daarbuiten. Wie zijn auto op een hoogwaardig P+R Plusterrein parkeert, heeft de garantie dat hij elke belangrijke bestemming in het stedelijk gebied comfortabel en gemakkelijk kan bereiken. Vanaf P+R Plus moet minimaal elke tien minuten een metro, tram of bus vertrekken. Remine Alberts: "P+R Plus biedt vele voordelen, zoals een betere bereikbaarheid van de stad, leefbaarder buurten en schonere lucht".

P+R Plusterreinen maken onderdeel uit van een visie voor een 'robuust wegennet' die de ANWB samen met TNO en Bart Egeter Advies heeft opgesteld. Bij een robuust wegennet neemt de kans op files af en worden reistijden beter voorspelbaar. De minister van Infrastructuur en Milieu heeft de principes om tot een robuust wegennet te komen omarmd. Het stadsgewest Haaglanden gaat de visie al oppakken en bezien of er in die regio P+R Plusterreinen kunnen komen.

U bent hier