h

Woningnetkrant mag niet geschrapt worden

5 mei 2011

Woningnetkrant mag niet geschrapt worden

De SP wil dat het college stappen onderneemt om te voorkomen dat voor Amsterdammers zonder computer een extra drempel wordt opgeworpen bij het zoeken naar een sociale huurwoning. Dit in reactie op het recente bericht dat Woningnet alleen nog digitaal woningen wil aanbieden. SP-raadslid Remine Alberts: "Mensen die geen geld hebben voor een computer of internet worden hierdoor achtergesteld. De gemeente moet dit plan tegenhouden."

De Amsterdamse woningcorporaties geven gezamenlijk wekelijks een overzicht uit van alle vrijkomende sociale huurwoningen. Dat gebeurt via de website van Woningnet en via een krant die in openbare gelegenheden te vinden is. Op de website kunnen mensen direct reageren op het digitale aanbod, bij de krant zit een woonbon waar de voorkeuren op kunnen worden aangegeven. Per 15 juni gaat Woningnet over op het uitsluitend digitaal aanbieden van woningen. De krant wordt dan geschrapt. Mensen zonder internet moeten zich volgens Woningnet persoonlijk melden bij corporaties of naar plekken gaan waar internet wordt aangeboden.

SP-raadslid Remine Alberts: "Veel ouderen hebben geen internet en er zijn ook nog veel mensen die niet met internet kunnen omgaan. Ook mensen die geen beschikking hebben over internet moeten de mogelijkheid houden om te reageren op het woningaanbod." De gemeente heeft onlangs in 'Bouwen aan de Stad II' nog afspraken gemaakt met corporaties over projecten. De toegankelijkheid van het woningaanbod is niet in deze afspraken opgenomen. De SP vraagt het college daarom nu alsnog hierover afspraken te maken met de corporaties, zodat het woningaanbod voor iedereen toegankelijk blijft.

U bent hier