h

Goede zorg voor slachtoffers H+B Thuishulp

2 juni 2011

Goede zorg voor slachtoffers H+B Thuishulp

Amsterdam gaat mogelijke fraude door H+B Thuiszorg onderzoeken en ervoor zorgen dat de 200 gedupeerde clinten alsnog de benodigde zorg krijgen. Deze toezegging deed wethouder Van der Burg nadat SP-raadslid Maureen van der Pligt de vermoedelijk fraude onder zijn aandacht bracht. Van der Pligt: "Zorgbehoevenden moeten lijden onder de eurotekens in de ogen van deze zakkenvullende directie. Daar moet snel een stokje voor gestoken worden."

Maureen van der Pligt)

H+B declareert zorg die niet geleverd wordt en steekt hiermee miljoenen in eigen zak. Ook worden er ongediplomeerde werkers ingezet op medische verzorging en krijgen de medewerkers te weinig betaald. Dit is aangekaart door de SP in Den Haag. H+B blijkt een organisatie met een ingewikkelde structuur waardoor via veel onderaannemers zorggeld weggesluisd wordt. Ook in Amsterdam zijn zij actief; er zal nu onderzocht worden of zij hier ook frauderen.

Van der Pligt is tevreden dat de wethouder nu gaat optreden. Toch had het van haar nog wat daadkrachtiger gemogen. "De wethouder zou meteen de contracten stop kunnen zetten, want deze instelling is nu haar keurmerk voor goede zorg kwijt geraakt. Genoeg reden voor onmiddellijke actie lijkt me." De wethouder zal over 2 weken aangeven of hij stappen tegen H+B Thuiszorg zal ondernemen, maar heeft in ieder geval wel de toezegging gedaan dat de clinten niet verder in de problemen mogen komen.

U bent hier