h

Verlengde Noord-Zuidlijn van de baan

7 juni 2011

Verlengde Noord-Zuidlijn van de baan

De SP is blij dat het plan voor een verlengde Noord-Zuidlijn van de baan is. De stuurgroep Amstelveenlijn concludeerde dat het doortrekken van de metro naar Amstelveen te duur en daarmee niet haalbaar is. In de stuurgroep zijn wethouders van Amstelveen, Amsterdam en de stadsregio vertegenwoordigd.

De SP trok al eerder de conclusie dat het vervangen van de sneltram door een metro duur en onwenselijk is. Het afgelopen jaar heeft de SP inwoners van Buitenveldert en Amstelveen genformeerd over de consequenties daarvan. Naast de hoge kosten van ombouw tot metro leidt een metrolijn tot het opheffen van de helft van het aantal haltes. Een metrobaan op palen vormt een groot obstakel in Buitenveldert en de wijk Middenhoven in Amstelveen.

SP-raadslid Remine Alberts biedt wethouder Wiebes binnenkort de reacties van de inwoners aan die de afgelopen maanden hebben gereageerd op de actie 'Geen dure metro'. De overgrote meerderheid van de reacties gaat over het behoud van de bestaande haltes en het fijnmazige openbaar vervoer. Alberts: "Mensen willen geen dure metro met minder haltes en loopafstanden tot soms meer dan 1000 meter naar de dichtstbijzijnde halte". De SP wil nu dat wethouder Wiebes, samen met wethouder Levie van Amstelveen en de stadsregio gaan werken aan een alternatief voor een metro, dat wl op steun van de inwoners kan rekenen.

U bent hier